❤ ❤ Pengikat Kasih Sayang KAMI ❤ ❤


Monday, February 20, 2012

Permainan Si Kecil

As-salam all blogger..Fuhh!! Dah berhabuk dah blog mak ni...Mak skrg agak bizi..Ecehh...Dah lama x membebel pasal bambam..Kalo x blog mak ni asik pasal bambam je la..U all rindu x kat`bambam?Dah lama x tatap muke bambam ek..
Now My Bambam dah 18bln..Dah sthun stengah anak dara mak nih..Pejam celik pejam celik dah anak dara ek..Hihihih...Diusia setahun stengah ni byk benda dah Bambam tau..bercakap usah kata la...Pot pet non stop...Ade je..Alhamdulillah Bambam x pelat sngat..Di usia ni gak Bambam dah leh baca ABC,123...Wlaupon berterabur..Hihihihi...
Dari segi percakapan byk org2 tua kata jgn si ibu@bapa ni berckp pelat ala2 manja dgn sikecik..Kalo budak ni nak belajar berckp si anak akn tiru ape yg kite ckp/lakukan..Memang betul pon si kecik akan bulat2 follow apa kita buat.
Jom mak nak share alat2 permainan si Bambam...Ni die ruangan membaca si Bambam..:)

Di atas meja comel ni mak letak kan smue buku2 je..and kerusi comel...Bukan pe kasi si Bambam cam berminat ckit nk menyelak smue buku2 nih...Dan skrg mak dah start belikan story book kat Bambam..Mak tau si bambam bukannye tau pe..Tp dr situkite leh pupuk die minat membaca kan...Bukan pe mak xnak die ikot mak..Study x tinggi mana..So kite kenela didik anak supaya x follow kite...

Walaupon Bambam si anak dara tp die mmg minat bola...Pening kalo lalu kedai yg ada bola..Lalu ke kalo de 10 kedai,10 kedai tu die nak bole...Die akan snyap wlaupon dapat bol tu besar penumbuk je..Hihihih...Ni antara pengangkutan Bambam..COming soon mak nak belikan basikal..Semua ni beli kat 1 kedai kt kg..Serius smue murah gilerrrr....

NI antara toys2 Bambam...Mak x de belikan die bear2 pon...Sbb anak dara mak ni ada astma...Hihihih...

Kalau nak beli mainan kn mak lebih suke kalo ade education...

Taraaa...muka si Bambam sah muncul..Comei x saya skrg unty2...Mama saya dah ptongkan rambut ala Agnes monika tuh..Tp rabut depan saya xde so xbape nak jadik la..So tggu di lain entry mak akan cerita lagi ek...:)

5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Wah lma sgguh mama onniey menyepi.. Hihihi..mcomel doh bambam :)

~daRLee ZuRiS~ said...

Tersusun kemas je mainan liya ek.kalu kysha...berselerak!

OnN!Ey said...

Ros~i'm coming...:)

zuris~liya mmg jarang main if xde geng..tu sbb kemas je ..cube ade geng cam kapal karam...tu r nak ajak kysha main..:)

~*Dandelicious Princess*~ said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Rania pon suke main bola.... huhu