❤ ❤ Pengikat Kasih Sayang KAMI ❤ ❤


Tuesday, April 12, 2011

Saya BENCI sayuran

Saya bukan seorang pemakan sayur…Semua sayur saya x makan…Mmg dari kecik…Pd saya sayur ni bila di kunyah macam chewing gum..Xkan hancur..Hahahaha…

Mmg pelik kalo org dengar..Walaupon timun sya xmkn ok..Bile beli beger beger tanpa sayur…Soto tanpa tauge…smue kosong…Tp kalo mee goreng ke ape ke harus ada sayur…Tp saya akan asingkan sayur ketepi bila makan..Tibe2 tengah syok kunyah mkn,terasa sayur dlm mulut saya akan keluarkan..Betapa teruknye..Bukan xpenah cuba..usehe tp mmg x boleh...Berair bijik mate time blaja mkn sayur mcm budak2...Terutama pregy dulu..Org ni kata gini kate 2 la if xmkn sayur..

Alhamdulilllah Bambam ok saja buat masa ni..Hope xde effect pape pd die bile beso nanti..Tko tkekurangan zat sayur 2..

Bkn pe kalo mknan 2 kosong digoreng tanpa sayur jadi xsedap dah…Saya rela bersusah payah mengasingkan sayur 2..Skrg sya kene mendidik so Bambam saya supaya x tiru sprti saya..Harus didik gemarkan sayur like papa die..

Wlaupon saya bukan pemakan sayur tp ari2 saya kene masak sayur ok…Cz mr.husband mmg suka sayur…menu wajib hari2 sayur harus ada…Mule2 kawen mmg lawak..Sehinggakan nk potong sayur pon x reti..Dulu saya xreti nk ptong petola & byk lagi..Mak la yg banyak membantu…Dulu smbil masak smbil online di hp..

Alhamdulilah skrg makin ok..Walaupon simple2…asalkan boleh isi perut kami sekeluarga..:)

Pic from Google


8 comments:

Fadilah R. said...

smpi skang xleh mkn sayur erk. kte dulu xmkn jugak tp since pregnant mcm boleh mkn plak. smpi sekarang. :)

OnN!Ey said...

xboleh..pregy try xleh telan...
smpai skrg..
camne toh nak buat..

nurul aziyana said...

yna suka sayur! hihihi tnpa syr mcm xcmplete mkn...ratah syur saje pun ok

OnN!Ey said...

yana~bestnye la...nape la ony rase syor 2 xsdap..:(

ღnFashyaღ said...

onniey, sayurla pling sedap tau!
fashya tkleh makan xde sayur, @ ulam. ce try, n set minda sayur sedap.hihi

OnN!Ey said...

Fashya~dah try tp mmg xboleh..puas paksa..tolak balik..hihihi...

NURUL JAMIAN said...

nurul pun tak suka sayur tp suka sayur kangkung dan buncis

OnN!Ey said...

nurul~xpe la..ade gak makan sayur..ony nih 100% sayur xmkn..wlaupon timun..:)