❤ ❤ Pengikat Kasih Sayang KAMI ❤ ❤


Friday, March 25, 2011

Insurans

Di zaman skrg ni PENTING sngt insurans nih...
Dr dulu dok servey which 1 the best..
Servey2 tp xde gak beli nyer...
Sehinggala Bambam dimasukkan ke hospital ri2..
Ya Allah tuhan je tau ape yg terbayang..
Ape pon xde time 2..
Ade insurans leh gak claim..cam terjamin ckit rasa hati...
Wlaupon dok sepital gomen bape sen sngt kan..
Tp memikirkan if 1 hari nanti terjadi pape..
Ade insurance leh gak cover...
Sape ambik MAA Insurans??
Rase cam bagus 2...ade education saving skali..
Yg penting kene cari agen yg bagus...
Saya memilih MAA krn agen nih agen yg sama menguruskan insurans staff opis nih..
Mmg bagus..Yg x dpt claim smpai leh claim..:)
Staff sini ambil Allianz Insurance

So anda smue pilih ape sbg insurans anak??

6 comments:

Ann said...

hello Liya!!!


as for me, ms Kaiyisah umur 5 bulan ambikkan dia Etiqa tp agent ada sikit hal yg buat ann rasa x best terus switch ke Prudential. Okeylah, monthly x membebankan sangat + ada saving. :)

. i . n . a . z . said...

for our kids, i amek prubsn. pun skali dengan education saving. tapi sebab anak tak pernah masuk spital, so tatau la lagi macamana kan

OnN!Ey said...

byk yg komen preudential ok..
rasanya mana2 insurans same jekot yg penting agen die jek..
kalo agen tah pape mmg payah..

liya penah admit...so kene amik medical report smue kalo x 1 day nak claim payah..rugi rase x amik awal2...ishh!!

afni+hafiz=dani said...

mcm afni amik 2 sekali utk dani. tp afni dgr prudential bsn bagus tau.

OnN!Ey said...

afni~ramai ckp preudential ok...tp ony dah blacklist bsn...atas sebab2 tertentu..hihihih...

Amiizaa2001 said...

Untuk allianz tu bg akak bgs sapa yg nak ambik insuransnya sebab semua dia cover.

utk medical akak tk ambik sebb company sponsor unlimited.

So, untuk saving plan/power cash, akak ambik dari allianz.